Vind in drie stappen vrijwilligerswerk dat bij je past!

Heb je tijd over en wil je je graag inzetten voor anderen? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou. Vind in drie stappen vrijwilligerswerk dat bij je past!

Tik de term ‘vrijwilligerswerk’ maar eens in op Google. Je raakt door de duizenden zoekresultaten verdwaald in je zoektocht. Ga daarom gericht te werk. Hier begin je:

Stap 1: Ontdek je voorkeur met kleine klussen
Nog nooit vrijwilligerswerk gedaan? Ontdek welk vrijwilligerswerk bij jou past door eenmalige klussen te doen in je buurt. Je krijgt een indruk van vrijwilligerswerk én tegelijkertijd maak je anderen blij met jouw hulp.

Stap 2: Ga je voor vast of flexibel?
Bereken hoeveel uur per week jij tijd hebt voor vrijwilligerswerk. Ga je op een vaste dag aan de slag of plan je liever flexibel je uren in? Met flexibele klussen kan jij je inzetten voor verschillende doelgroepen. Handig als je niet precies weet welke doelgroep of welk type vrijwilligerswerk bij je past.

Stap 3: Schrijf je in
Meld je aan bij Topflexer vul je wensen in en vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past. Of neem contact op met vrijwilligerscentrales. Deze zijn in bijna alle gemeenten in Nederland te vinden en helpen je meestal ook graag met het zoeken van een geschikte functie. Ook kan je direct contact opnemen met de organisatie waar jij voor wilt werken.

Werk

Zo blijf je fit op het werk!

Jij gaapt vaak achter computer op het werk? Jij hebt minstens drie koppen koffie nodig om scherp te blijven?

Topflexer van de maand

John Bredewold: Topflexer van de maand

John Bredewold is op zoek naar een nieuwe baan. Als manager, teamcoach of SEO/SEA-specialist.

Werk

Zo onderhandel je over een hoger salaris

Je hebt je uiterste best gedaan voor je motivatiebrief en een video-cv.